Logo Fliegl (2)
Fliegl Cargos opraapwagens

Datum

De nieuwe “look” van de Fliegl Cargos.

Zoals bekend heeft Claas begin dit jaar aangekondigd te stoppen met de productie van de opraapwagen Cargos. Afgelopen zomer kwam Fliegl dan met het nieuws dat zij de rechten opgekocht hebben en via een nieuwe afdeling genaamd Fliegl Grünlandtechnik daarmee de bouw van deze robuuste dubbeldoelwagen gaan verder zetten in een nieuwe productiesite in Kirchdorf, Beieren.

Bedoeling is om begin 2023 aan te vangen met de productie van de 8000-reeks, een gamma van 30 tot 42 m³ laadvolume, verkrijgbaar in tandem en tridem. Dit gamma wordt 1 op 1 gekopieerd van de Claas Cargos. De 9000 serie wordt net als de silagewagens verder gebouwd vanaf 2024.

Fliegl geeft wel zijn eigen touch aan het uitzicht zonder afbreuk te doen aan de oude Claas-look. Zij gebruiken hun eigen Fliegl lichtgroen dat sterk aanleunt bij het Claas groen (dat enkel mag gebruikt worden bij hun eigen Claas producten). Daarnaast worden de zijwanden geverfd in nova-grijs, bekend van o.a. de achterklep van de Fliegl afschuifwagens.

Prijzen zullen bekend gemaakt worden vanaf 1 november en de eerste Fliegl Cargos wagens worden verwacht tegen maart 2023.